Hello & Goodbye

Afscheid nemen is plaatsmaken voor een welkom

Beste Victorianen,

Een woord van dank en een woord van afscheid van ‘jullie intussen oude horeca’.

Vijf jaar lang heeft Rots Horeca de horeca mogen verzorgen op Victoria. En wat is die tijd is voorbijgevlogen. De SV neemt het stokje over per 1 januari 2017. Hiermee worden hopelijk de financiële doelstellingen die daar ten grondslag aan liggen voor de verenigingen bereikt.

Om maar in mijn vakgebied te blijven, er is geen kok die naar alle monden kan koken, we hebben daar in ieder geval wel naar gestreefd.
Ik kijk daarbij terug op een mooie, heel intensieve tijd waarin ik vele warme relaties heb mogen opdoen die, en dat weet ik zeker, ons lustrum, tegelijkertijd ons afscheid betreft Victoria ruim zullen overleven. En we vooral at random vele spelers, leden, teams, organisatoren, sponsoren en externe opdrachtgevers oprecht blij hebben kunnen maken met onze service en invulling en hiermee een complementaire bijdrage aan de sportbeleving konden meegeven. Dat was vooral altijd het doel.

Natuurlijk was het niet altijd pais en vree; de keuze voor een externe horecapartij en verenigingsleven gaan niet altijd even makkelijk samen. Toch zijn we er altijd uitgekomen om er samen wat moois van te maken.

Ik heb vooral genoten van de squash eredivisie, wat een mooie sportieve happenings en wat geweldig gezellige avonden zijn dat altijd geweest en zullen dat blijven. Top: spelers, John en bestuur! Maar ook van de thuiswedstijden van dames en heren 1 hockey, hun spannende play off wedstrijden afgelopen voorjaar. En de ‘trendsettende’ warme maaltijden voor JB1 met Paul, Rinus en Ger. De supersamenwerking om samen het Dutch Open Squash naar Vic te halen (dank Ronald Permentier!), catering-technisch de grootste uitdaging van de afgelopen vijf jaar op Victoria. Maar zeker ook de altijd meer dan gezellige tenniscompetitie, (waarbij het team van Rombout en zijn vrienden legendarisch voor mij zal blijven), waarbij het de sport voor ons was qua eten iedere andere vereniging de loef af te steken. De hockey playback show’s zal ik ook niet vergeten. Dan zeker ook het ITF Rotterdam Open Tennis, Tennis Europe, het NJOK, het NOK. Maar zeker ook de vele gesprekken aan de bar die uit het niets ontstonden. En een aantal kinderen die je vaak ziet, een band mee krijgt en langzaam groot ziet worden, zo gewoon maar toch zo bijzonder. En nog veel en veel meer!

Ja….. ik ga jullie allemaal vreselijk missen!

Uit de grond van mijn hart dank en een compliment aan alle besturen, vrijwilligers, trainers, managers, organisatoren, leden en iedereen die ik vergeet waar ik mee samen heb mogen werken. Het is en blijft fascinerend hoe mensen hun ziel en zaligheid geven aan hun vereniging en iedereen op zijn of haar manier deel uit wil maken daarvan. Ik hoop dat de gedachte en het gevoel overheerst dat wij met ons team hier een positieve bijdrage aan hebben willen en kunnen leveren.
Last but absoluut not least een heel groot woord van dank aan en grote bewondering voor mijn team van medewerkers en in het bijzonder de mensen van het eerste tot het laatste uur, voorwaar geen sinecure. Zonder hen was het nooit gelukt, HULDE! Samen hebben we met grote inzet, van tijd tot tijd met een traan maar vooral met veel plezier strakke voorbereidingen getroffen en vaak lange dagen gewerkt om het iedereen naar de zin te maken.

Vele Victorianen en opdrachtgevers hebben persoonlijk afscheid van mij genomen, van talrijke leden en bonden heb ik hele lieve, aardige en wijze telefoontjes, apps en brieven gekregen. Dank nogmaals en soms werd ik er zelfs een beetje stil van!

Maar praktisch kun je geen afscheid nemen van 3000 leden, dus heb ik u of jou gemist: dank voor de afgelopen vijf jaar, veel sportplezier en gezondheid op Victoria gewenst en hopelijk tot ziens!

Een ding beloof ik…ik kom – als ik even tijd vrij kan maken – zeker kijken bij de thuiswedstijden van de eredivisie en dames 1 squash, thuis bij dames en heren 1 hockey en thuis bij het hoofdklasse team tennis. Alvast succes!

Intussen ‘rust ik een maandje een klein beetje uit’, ben druk met de afhandeling van de laatste Vic zaken en vol in de weer met mijn volgende onderneming. Jullie horen van me, het wordt leuk:-)

Alle goeds en mijn hartelijke groet,

Rots Horeca & Hospitality
René Nelissen